Tilat ja ympäristö

Lemmikkieläinten hoitolatoimintaa varten suunniteltu toimitilamme valmistui huhtikuussa 2012.

Suunnittelun lähtökohtina olivat turvallisuus, viihtyminen, hygienia ja kestävä kehitys. Toiminnassamme otamme jatkuvasti huomioon myös ympäristön keräämällä käyttämiltämme reiteiltä koirien ulosteet sekä vältämme aiheutamasta melu- ym. haittaa naapureille ja seudun asukkaille.

Lämmitysmuodoksi valitsimme maalämmön ja lattialämmityksen ansiosta tilat ovat miellyttävän vedottomat. Koneellinen, lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtojärjestelmä varmistaa hyvän ja tasaisen sisäilmanlaadun energiatehokkaasti. Helteiden aikaan pidämme sisälämpötilan vakiona osastokohtaisen viilennysjärjestelmän avulla.

Koirien tilat jaoimme neljäksi erilliseksi osastoksi eri tyyppisiä koiria varten. Tällä halusimme varmistaa pienille ja aremmillekin koirille rauhallisen ja viihtyisän hoitokokemuksen. Lisäksi käytämme tarvittaessa siirrettäviä näköesteitä näköyhteyden estämiseksi.  Hoitolassamme ei ole koirien ulkopaikkoja.

Kissojen tilat sijoitimme erilleen koiraosastoista. Kullakin kissalla on oma ikkunallinen tila, jossa voi loikoilla ja kiipeillä sekä  tarkkailla lintulautoja ja ympäröivää luontoa. Kissapaikkoja voi yhdistää avaamalla väliluukun, jolloin saamme lisää tilaa perheen useammalle kissalle.

Varsinaisten eläintilojen lisäksi hoitolassamme on toimisto, ruokahuoltotila ja pesu- ja trimmaushuone.

Ympäristö on ihanteellinen eläinten hoitamista varten. Maaseudulla metsän keskellä meillä on monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Ympäri vuoden, ja erityisesti kesähelteellä kuljemme koirien kanssa usein viileässä kuusimetsässä.