Yrittäjä

Moppe ja Miiru Oy:ssä yrittäjänä ja vastuuhenkilönä toimii Anita Seppälä. Lisäksi eläintenhoitajaksi opiskelevat harjoittelijat toimivat eläintenhoitotehtävissä sekä asiakaspalvelussa.

Anitan tarina lyhyesti: olen viettänyt lapsuuteni maalla ja eläinten parissa työskentely on tuttua jo sieltä saakka. Opin jo varhain huolehtimaan eläimistä (lehmät, vasikat, hevonen,  possut, lampaat, kanat, hanhet, koirat, kissat) ja kohtelemaan niitä hyvin. Olen työskennellyt sihteerinä monissa ei työpaikoissa ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Valmistuin 22.3.2013 Kainuun ammattiopistosta eläinhoitolanpitäjän ammattitutkintoon.Tutkintotodistus kuvagalleriassa, kansiossa "omat lemmikit".

Vuodesta 1994 lähtien perheessämme on ollut koiria, joiden kanssa olemme harrastaneet seuraavia palveluskoiralajeja: jälki, haku, viesti ja suojelu sekä niihin liittyvää tottelevaisuutta. Olemme olleet aktiivisesti mukana paikallisten palveluskoirayhdistysten toiminnassa sekä Suomen Bouvier ry:n aluehenkilönä vuosina1994-2013. Harrastuksen myötä olemme osallistuneet lukuisille koulutusleireille ja luennoille ja olleet toimitsija- ja muissa tehtävissä järjestämässä palveluskoirakokeita, luonnetestejä, koulutusleirejä ja erilaisia tapahtumia. Yritystoiminnan aloittamisen myöstä harrastustoiminta on jäänyt, eikä miellä tällä hetkellä ole omia lemmikkejä.

Eläintenhoitajan ammattikoulutuksen ja pitkän  koiraharrastuskokemuksen myötä olemme harjaantuneita näkemään, jos hoidokilla ei kaikki ole hyvin. Jos tilanne vaatii, olemme yhteydessä eläinlääkäriin ja omistajaan ja toimimme tilanteen vaatimalla tavalla. 

Koirien lisäksi perheessämme on ollut lemmikkeinä myös kissoja, kaneja, marsu, hamsteri ja okahiiri. Olemme myös kasvattaneet kaneja kasvattajanimellä Fun-Fun.

Perheessämme on aikuiset tyttäret Piia ja Paula.

Piia on harrastanut mm. karatea, uintia, sukellusta ja ratsastusta, joista ratsastus oli kauimmin kestänyt harrastus.  Hän perusti marraskuussa 2010 oman Käsikäs-nimisen yrityksen, jonka puitteissa myy itse valmistamiaan suolaisia ja makeita leivonnaisia, käsin tehtyjä kortteja, neuleita sekä valmistamiaan koruja. Piialla on erikoisammattitutkinto erikoisruokavalioista, ravintolakokin-, erityisryhmien liikunnanohjaajan-, liikuntaneuvojan-, uimaopettajan ja vauvauinnin ohjaajan koulutus. Piialla oli whippet nimeltä Woodbrook's Connemara "Liinu", joka eli 15-vuotiaaksi.

Paula on pienestä pitäen ollut kiinnostunut koirista ja niiden käyttäytymisestä. Paula on kouluikäisestä lähtien hoitanut naapurien koiria, ja labradorinnoutaja Roosa sai erityisen sijan Paulan sydämessä  viimeiseen päiväänsä saakka. Paula oli kesällä 2001 kennelhoitajana Porvoossa Mei Dan -kennelissä. Perheemme ensimmäinen koira bouvier-uros Bovenop Herbert "Japi" hankittiinkin Paulan nimiin. Siitä alkoi koko perheen kattava koiraharrastus.

Paulalla on Agrologi (AMK) tutkinto, ja opinnäytetyönsä ”Paimentavat koirat Pohjois-Karjalan maatiloilla” hän suoritti maaliskuussa 2006. Paula suoritti opintoihinsa liittyvän erikoistumisharjoittelun eläinlääkäri Jari Ahon ja Tohtori Kivuttoman klinikoilla. Paula on toiminut myös vapaaehtoisena avustajana Ahon vastaanotolla, ja saanut näin kokemusta erilaisten lemmikkien käsittelystä. Paulalla oli 8 vuotta bouvier-uros Snadi Masi, mutta tällä hetkellä hänellä ei ole omaa koiraa.

 


Anita ja Snadi Kinky metsäjäljellä


Hannu ja Snadi Ruoska suojelutreeneissä


Paula ja Masi jälkitreeneissä


Piia ja Bovenop Herbert


Liinu