Tilat
 

Toimitilamme valmistuivat 30.4.2012. Kuvagalleriasta voit katsella rakennusvaiheita.
Pohjois-Karjalan Pelastuslaitoksen tarkastamat tilat ovat turvalliset ja soveltuvat erinomaisesti eläinsuojatiloiksi. 

 

Hoitolan suunnittelun lähtökohtana oli turvallisuus, viihtyminen, hygienia sekä kestävä kehitys. Toiminnassamme otamme jatkuvasti huomioon myös ympäristön
-käyttämällä vain tarvittaessa ja tarkasti annostellen pesu- ja desinfiointiaineita, 

-keräämällä ulkoilureiteiltä koirien ulosteet, purukumit ja muut roskat sekä
-vältämme mahdollisuuksen mukaan aiheutamasta melu- ym. haittaa naapureille ja lähiseudun asukkaille.

Lämmitysmuodoksi valitsimme maalämmön, lattialämmityksen ansiosta tilat ovat miellyttävän vedottomat. Koneellinen, lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtojärjestelmä varmistaa meille hyvän ja tasaisen sisäilmanlaadun energiatehokkaasti. Helteiden aikaan pidämme sisälämpötilan vakiona osastokohtaisen viilennysjärjestelmän avulla.

Koirien tilat jaoimme neljäksi erilliseksi osastoksi eri tyyppisiä koiria varten. Tällä halusimme varmistaa pienille ja aremmillekin koirille rauhallisen ja viihtyisän hoitokokemuksen. Lisäksi käytämme tarvittaessa siirrettäviä väliseiniä näköyhteyden estämiseksi. Jokaiselta osastolta on useita uloskäyntejä, näin koirien kuljettaminen on turvallista, eikä aiheuta häiriötä. Osassa koirapaikoista on luukku ulkotarhaan (käytössä lämpimänä vuodenaikana). Hoitolassamme ei ole koirien ulkopaikkoja.

Kissojen tilat sijoitimme erilleen koiraosastoista. Kullakin kissalla on oma ikkunallinen tila, jossa voi loikoilla, kiipeillä ja raapia sekä tarkkailla lintulautoja ja ympäröivää luontoa. Kissapaikkoja voi yhdistää avaamalla väliluukun, jolloin saadaan lisää tilaa perheen useammalle kissalle.

Varsinaisten eläintilojen lisäksi hoitolassamme on toimisto, ruokahuoltotila ja tilava pesuhuone jossa suihkunurkkaus.

Ympäristö on ihanteellinen eläinten hoitamista varten. Maaseudulla, metsän keskellä meillä on monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Ympäri vuoden, ja erityisesti kesähelteellä kuljemme koirien kanssa usein viileässä kuusimetsässä.